stravování

05.04.2023
Odvětví ubytování, stravování a pohostinství je pro hospodářství EU velmi důležité. 98 % podniků v tomto odvětví jsou rodinné mikropodniky.
21.06.2021
Zdroj:
Nedávno do redakce BOZPinfo přišel zajímavý dotaz: Pracovník si v době přestávky ohříval stravu v mikrovlnné troubě a po jejím otevření se opařil. K úrazu opařením nedošlo tedy přímo při stravování, které je vyloučeno z přímé souvislosti s plněním pracovních úkolů, ale při obsluze mikrovlnné trouby. Bude tento úraz uznán jako pracovní?
02.11.2020
Zdroj:
Dotaz byl publikován na webových stránkách Státního úřadu inspekce práce.
18.09.2018
Úraz se stal zaměstnankyni školy na cestě do školní jídelny. U soudů se domáhala odškodnění za pracovní úraz, který zaměstnavatelka odmítla uznat. Jak rozhodly soudy?
11.08.2016
Zdroj:
Dobře, pokud možno rychle uvařit a nezranit se při tom. To je krédo každého kuchaře. Pracovní podmínky nebo vybavení kuchyně se mohou lišit v malé rodinné restauraci a ve velkém hotelu. Bezpečnost práce se však musí dodržovat v každém zařízení a je pro všechny zúčastněné téměř stejná. Jaké hygienické a bezpečnostní podmínky se tedy musí dodržet?

Nabízíme Vám možnost BEZPLATNÉHO odběru e-mailového zpravodajství

Přehled příspěvků publikovaných na oborovém portálu BOZPinfo zasílaný každý pátek odpoledne

Provozovatel portálu

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i.
Jeruzalémská 1283/9
110 00 Praha 1

Sociální sítě VÚBP

facebook linkedin instagram buzzsprout twitter youtubepinterest

Kde nás najdete

X

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?
zašleme vám nové na váš e-mail