analýza a hodnocení rizik

10.05.2021
Zdroj:
Plakát OiRA - Zubní lékař najdete v tomto článku, kam budeme postupně přidávat všechny plakáty týkající se nástrojů OiRA.
26.04.2021
Zdroj:
OiRA – 12 nástrojů na podporu hodnocení rizik pro mikropodniky a malé podniky v českém jazyce. Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i., pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí za pomoci infografiky seznamuje zaměstnavatele detailněji s 12 nástroji OiRA na podporu hodnocení rizik, vytvořenými v českém jazyce.
31.03.2021
Zdroj:
Plakát OiRA - Obecné zhodnocení najdete v tomto článku, kam budeme postupně přidávat všechny plakáty týkající se nástrojů OiRA.  
17.03.2021
Platforma OiRA ve vnitrostátních strategiích a právních předpisech pro oblast BOZP
08.03.2021
Zdroj:
Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i., pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí zahájil mediální propagaci 12 nástrojů na podporu hodnocení rizik pro mikropodniky a malé podniky v českém jazyce. Jednotlivé nástroje budou blíže představeny zaměstnavatelům v průběhu roku 2021 prostřednictvím médií. Motto mediální kampaně zní: ŘÁDNÉ HODNOCENÍ RIZIK JE KLÍČEM K OCHRANĚ ZDRAVÍ NA PRACOVIŠTI.
18.01.2021
Zdroj:
Již delší dobu se na BOZPinfo zmiňujeme o nástroji OiRA - bezplatné online aplikaci pro vyhledávání a hodnocení rizik v oblasti BOZP. V prosinci 2020 se konal online workshop zaměřený na praktické využití tohoto nástroje s cílem informovat zájemce, zainteresované strany a zejména budoucí uživatele o existujících nástrojích OiRA, o jejich možnostech, způsobech použití a funkcionalitách a prakticky demonstrovat způsob práce s nimi při posuzování pracovních rizik.
22.12.2020
Rok 2020 nevídaně převrátil svět naruby, ale stal se také katalyzátorem významných úspěchů v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.
30.11.2020
Česká republika má další 3 odvětvové nástroje OiRA - zedník - práce na staveništi, truhlář - obrábění dřeva a automobilová doprava.
27.11.2020
Zdroj:
Pozvánka na on-line workshop OiRA, který se koná v pátek 4. prosince 2020 od 14 hodin.
24.11.2020
Zdroj:
Online Interactive Risk Assessment (OiRA) je volně dostupná, bezplatná online aplikace pro vyhledávání a hodnocení rizik v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Tento nástroj je určen především OSVČ a malým a středním firmám. Nově jim může také pomoci s identifikací, hodnocením a řízením rizik spojených s onemocněním COVID-19, což jim výrazně ulehčí návrat zaměstnanců do bezpečného a zdravého prostředí.
11.11.2020
Česká republika má další 3 odvětvové nástroje OiRA - administrativní pracovník, pracovník úklidu a pracovník prodeje.
18.09.2020
Zdroj:
Dne 16. 9. 2020 proběhlo online závěrečné jednání pracovní skupiny vedené odborem bezpečnosti a krizového řízení Ministerstva životního prostředí ČR, zahrnující kromě MŽP také Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i., Mendelovu univerzitu v Brně a společnost Akademie, o.p.s.
14.09.2020
Zdroj:
Online Interactive Risk Assessment (OiRA) je volně dostupná, bezplatná online aplikace pro vyhledávání a hodnocení rizik v oblasti BOZP. Donedávna to byl tak trochu abstraktní pojem, protože v ČR byl pouze jeden nástroj OiRA, zaměřený na kadeřnictví, a ruku na srdce, kdo z kadeřníků ho znal? Nyní se to může změnit. Česká republika vyvinula další 3 nástroje OiRA pro hodnocení rizik - obecný nástroj pro hodnocení rizik, nástroj zaměřený na vysokozdvižné vozíky a nástroj zabraňující šíření COVID-19 na pracovišti, které se dají velmi dobře používat v praxi.
08.06.2020
S tím, jak se v celé Evropě začínají uvolňovat omezení vyvolaná pandemií COVID-19, mnoho společností a organizací plánuje, jak zajistit bezpečný návrat na pracoviště. Platforma pro on-line interaktivní hodnocení rizik – OiRA  agentury EU-OSHA přináší na míru uzpůsobený nástroj na podporu tohoto procesu.
25.05.2020
Zdroj:
Na dotaz odpověděl Ing. Jiří Vala, Ph.D.
21.05.2020
Cílem těchto nezávazných pokynů je pomoci zaměstnavatelům a zaměstnancům zůstat v bezpečí a zdraví v pracovním prostředí.
28.04.2020
Zdroj:
HealthWISE (Work Improvement in Health Services) je praktický nástroj participativního zvyšování kvality pro zdravotnická zařízení.
11.03.2020
Zdroj:
Do redakce BOZPinfo jsme dostali dotaz ohledně povinností zaměstnavatele při vyslání zaměstnance na dlouhodobou pracovní cestu do nejmenované africké země, kde by měl provést generální opravy zařízení kdysi dodaného z Československa. Jakým způsobem zajistit ochranu zaměstnance ve ztížených podmínkách, kde jsou špatně dostupné zdravotní služby, nekvalitní hygienické podmínky (například jeden společný turecký záchod pro všechny) a celý pobyt se odehrává ve vyšší nadmořské výšce (cca 2000 metrů nad mořem)?
19.02.2020
Zdroj:
K realizaci povinností zaměstnavatele v prevenci rizik byla vyvinuta praktická webová aplikace pod názvem BESOFT ONLINE – Modul RIZIKA.

Stránky

Nabízíme Vám možnost BEZPLATNÉHO odběru e-mailového zpravodajství

Přehled příspěvků publikovaných na oborovém portálu BOZPinfo zasílaný každý pátek odpoledne

Kde nás najdete

Provozovatel portálu

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i.
Jeruzalémská 1283/9
110 00 Praha 1
+420 221 015 844
X

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?
zašleme vám nové na váš e-mail