Stravování zaměstnanců

3 příspěvky / 0 nový
Poslední
#1

Stravování zaměstnanců

4. Duben 2007 - 10:00 Josef Bobenič

Dobrý den.Prosím Vás potřeboval bych vysvětlit co přesně definuje § 236 zákoníku práce.Co si lze pod pojmem stravování představit - jen umožnit snězení svačiny nebo možnost si o "přestávce v práci" koupit svačinu nebo zajistit závodní stravování? U nás je třísměnný provoz a kantýna otevřená od 5.45.do 14.30 hod. Spňuje zaměstnavatel zákoník práce? On tvrdí, že ano. Děkuji za odpověď. S pozdravem Bobenič

RE: Stravování zaměstnanců

4. Duben 2007 - 10:00 Tomáš Neugebauer
Zaměstnanci mají obecně právo na to, aby jim zaměstnavatel umožnil, což neznamená zajistil, během výkonu pracovní směmy stravování. Tedy je povinen poskytnout pracovní volno a zajistit odpovídající prostor pro stravování, nikoliv však zajištění vlastního jídla. Pokud však poskytnutí stravování je dohodnuto v kolektivní smlouvě nebo je uvedeno ve vnitřním předpisu, je zaměstnavatel povinen toto plnit.

RE: RE: Stravování zaměstnanců

4. Duben 2007 - 10:00 Anonym
<p>Pro doplnění:</p> <p>§ 94 zákoníku práce</p> (3)&nbsp;Zaměstnavatel je povinen <strong>zajišťovat</strong> pro zaměstnance pracující v noci přiměřené sociální zajištění, <strong>zejména možnost občerstvení</strong>. &nbsp; Otevírací doba kantýny bez dalších možností získání občerstvení (prodejní automaty) tento požadavek, v třísměnném provozu,&nbsp;nesplňuje.

Nabízíme Vám možnost BEZPLATNÉHO odběru e-mailového zpravodajství

Přehled příspěvků publikovaných na oborovém portálu BOZPinfo zasílaný každý pátek odpoledne

Provozovatel portálu

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i.
Jeruzalémská 1283/9
110 00 Praha 1

Sociální sítě VÚBP

facebook linkedin instagram buzzsprout twitter youtubepinterest

Kde nás najdete

X

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?
zašleme vám nové na váš e-mail