BOZPinfo

03.10.2016
Zdroj:
Je tomu již 14 let, co věnujete přízeň oborovému portálu BOZPinfo, který provozuje Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i. Za tu dobu prošel tento portál poskytující informace převážně z oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci několika změnami. K výraznějším úpravám jeho designu a obsahové stránky došlo roce 2004 a v roce 2008. Nyní od 4. 10. 2016 opouštíme starý redakční systém a přecházíme na nový, moderní a spolu s tím jsme se rozhodli změnit i vizuální podobu. Ale rubriky a články zůstanou až na malé zjednodušení zachovány.
03.10.2016
Zdroj:
Na dotaz odpověděla JUDr. Anna Samková z Ministerstva práce a sociálních věcí.
26.09.2016
Zdroj:
Na dotaz odpověděl Mgr. Zdeněk Šindlář ze Státního úřadu inspekce práce.
21.09.2016
Zdroj:
Na dotaz odpověděl Ing. Václav Kápl z OIP pro Jihočeský kraj a Vysočinu.
14.09.2016
Zdroj:
Na dotaz odpověděla JUDr. Eva Dandová.
05.09.2016
Zdroj:
Na dotaz odpověděl Ing. Zdeněk Neset ze Státního úřadu inspekce práce.
01.09.2016
Zdroj:
Článek informuje, jaké požadavky platí pro umístění lahví na přepravu plynů, kde je skladování tlakových nádob na plyny zakázáno a jaké osoby mohou s tlakovými lahvemi manipulovat, s odkazem na české technické normy.
26.08.2016
Zdroj:
Prázdninová desatera BOZP uzavírá desatero BOZP ve skladech. Zde může dojít například k pracovním úrazům při práci se skladovaným materiálem, ve výškách nebo při provozu vysokozdvižných vozíků.
24.08.2016
Zdroj:
Na dotaz odpověděla Mgr. Bc. Jana Vinterová z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
19.08.2016
Zdroj:
Profesionální zahradníci by měli zvládat veškerou odbornou činnost spojenou s péčí o zahrady. To zahrnuje práci s nářadím, elektrickým zařízením, přírodními materiály i chemikáliemi. Základní informace najdete v následujícím desateru bezpečnosti práce.
15.08.2016
Zdroj:
Na dotaz odpověděl Ing. Jiří Tilhon z Výzkumného ústavu bezpečnosti práce, v. v. i.
11.08.2016
Zdroj:
Dobře, pokud možno rychle uvařit a nezranit se při tom. To je krédo každého kuchaře. Pracovní podmínky nebo vybavení kuchyně se mohou lišit v malé rodinné restauraci a ve velkém hotelu. Bezpečnost práce se však musí dodržovat v každém zařízení a je pro všechny zúčastněné téměř stejná. Jaké hygienické a bezpečnostní podmínky se tedy musí dodržet?
10.08.2016
Zdroj:
Na dotaz odpověděla JUDr. Eva Dandová.

Stránky

Nabízíme Vám možnost BEZPLATNÉHO odběru e-mailového zpravodajství

Přehled příspěvků publikovaných na oborovém portálu BOZPinfo zasílaný každý pátek odpoledne

Provozovatel portálu

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i.
Jeruzalémská 1283/9
110 00 Praha 1

Sociální sítě VÚBP

facebook linkedin instagram buzzsprout twitter youtubepinterest

Kde nás najdete

X

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?
zašleme vám nové na váš e-mail