Na dotaz odpověděl Ing. Miroslav Burišin z Českého sdružení pro technická zařízení.
Zaměstnavatel chce zaměstnancům umožnit využití plynového grilu na terase pracoviště v rámci firemních setkání i po pracovní době. Gril je majetkem zaměstnavatele. Jaká budou nutná opatření ze strany zaměstnavatele, aby byla zajištěna bezpečnost?
Jde o běžné zařízení dodávané i občanům (stejně jako vařič, sporák, rychlovarná konvice apod.). Proto je dostačující podmínkou obsluha podle návodu výrobce. Nejdůležitější tedy je, aby byl u grilu návod. Zaměstnavatel je pak jako majitel grilu povinen zajistit údržbu a kontroly podle návodu výrobce. K tomu by měl pověřit písemně (pokud to už nevyplývá z pracovní smlouvy, organizačního schématu nebo jiného dokumentu) odpovědného pracovníka.
Vkládat příspěvky do diskuzí mohou pouze přihlášení uživatelé. Využijte přihlašovací a registrační formulář.