Využití grilu na pracovišti. Jak zajistit bezpečnost?

Zdroj: 

Na dotaz odpověděl Ing. Miroslav Burišin z Českého sdružení pro technická zařízení.

Zaměstnavatel chce zaměstnancům umožnit využití plynového grilu na terase pracoviště v rámci firemních setkání i po pracovní době. Gril je majetkem zaměstnavatele. Jaká budou nutná opatření ze strany zaměstnavatele, aby byla zajištěna bezpečnost?

Jde o běžné zařízení dodávané i občanům (stejně jako vařič, sporák, rychlovarná konvice apod.). Proto je dostačující podmínkou obsluha podle návodu výrobce. Nejdůležitější tedy je, aby byl u grilu návod. Zaměstnavatel je pak jako majitel grilu povinen zajistit údržbu a kontroly podle návodu výrobce. K tomu by měl pověřit písemně (pokud to už nevyplývá z pracovní smlouvy, organizačního schématu nebo jiného dokumentu) odpovědného pracovníka.

Autor článku: 

Nabízíme Vám možnost BEZPLATNÉHO odběru e-mailového zpravodajství

Přehled příspěvků publikovaných na oborovém portálu BOZPinfo zasílaný každý pátek odpoledne

Provozovatel portálu

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i.
Jeruzalémská 1283/9
110 00 Praha 1
+420 221 015 844

Sociální sítě VÚBP

facebook linkedin instagram buzzsprout twitter youtubepinterest

Kde nás najdete

X

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?
zašleme vám nové na váš e-mail