Vrácení pracovního oblečení

3 příspěvky / 0 nový
Poslední
#1

Vrácení pracovního oblečení

28. Červen 2018 - 9:08 Vosajda79

Dobrý den, končím pracovní poměr po 8 měsících a chtěl bych se zeptat zda  mi může dát zaměstnavatel zaplatit pracovní oblečení, které jsem vyfasoval ¿ I když já nechci ¿ Děkuji Vosecký

Vrácení pracovního oblečení

25. Červenec 2018 - 9:21 Tomáš Neugebauer
Odpověď na váš dotaz nemůže být jednoznačná, neboť neuvádíte jakým způsobem vám bylo pracovní oblečení poskytnuto. Pokud se jednalo o pracovní oděv a obuv, které vám byly poskytnuty z důvodu nadměrného znečištění, tedy jako osobní ochranný pracovní prostředek, tak zaměstnavatel nemá na to nárok. Možné by to bylo pouze po vzájemné dohodě a to jen poměrnou část pořizovací ceny odpovídající zbývající délce doby použitelnosti. V případě, že by pracovní oděv nebyl poskytnut jako OOPP, zaleží na podmínkách, které má zaměstnavatel nastaveny.

INFORMACE

22. Únor 2021 - 11:04 Josef Zelinka
Dobrý den, pracuji jako řidič autobusu. Zaměstnavatel mě dal po 4 letech pracovní oblečení tj. - zimní bundu - 2 ks tričko s krátkým rukávem Nyní jsem ukončil pracovní smlouvu (na dobu neurčitou). Prosím o radu. - může zaměstnavatel požadovat vrácení oděvů? - na co jsem měl nárok např. higienické prostředky, do jaké míry pracovní oblečení např. obuv, kalhoty atd.? Děkuji za odpověď.

Nabízíme Vám možnost BEZPLATNÉHO odběru e-mailového zpravodajství

Přehled příspěvků publikovaných na oborovém portálu BOZPinfo zasílaný každý pátek odpoledne

Provozovatel portálu

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i.
Jeruzalémská 1283/9
110 00 Praha 1

Sociální sítě VÚBP

facebook linkedin instagram buzzsprout twitter youtubepinterest

Kde nás najdete

X

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?
zašleme vám nové na váš e-mail