Havarijní plán

5 příspěvků / 0 nový
Poslední
#1

Havarijní plán

18. Únor 2016 - 17:02 Jirka

Zdravím, mám dotaz ohledně zpracování, respektive aktualizace havarijního plánu na čerpací stanici LPG, podle jaké legislativy mám postupovat nebo zda je povinnost zpracovat havarijní plán. Děkuji za odpověď.

RE: Havarijní plán

7. Únor 2016 - 9:54 Václav Syrový
Vážený pane Jirko. I když jste tak skromný, že neuvedete celé jméno do dotazu tak Vám trochu poradím, ale moc ne. . Jestliže někde provozujete čerpací stanici LPG, tak ta stanice byla někým postavena, podle nějakého projektu a v tom projektu mají být uvedeny předpisy, normy a literatura které byly brány v úvahu při jeho zpracování, a součástí toho projektu měly být i zásady pro provozování té čerpací stanice a platné předpisy podle kterých by se to mělo provozovat. Takže se obraťte na svého projektanta ať Vám to doplní. Nebudu Vám uvádět předpisy které pro to platí,a ani nebudu uvádět předpisy pro to co jsem Vám tady teď napsal na to nemám čas, a a ni nemám chuť za někoho něco dodělávat. Syrový.

RE: Havarijní plán

10. Únor 2016 - 7:23 Anonym
Zase jsem ztratil heslo :-) Dobrý den pane Jirko. Pokud chcete "legislativu", budou nám stačit tři základní předpisy: - odst. (6), § 102, Zákona č. 262/2006 Sb., úz (v obecné rovině ukládá požadavek: "být připraven na mimořádné události"; - Zákon č. 133/1985 Sb., úz (řeší požární ochranu); - Zákon č. 224/2015 Sb., úz (řeší závažné havárií). Nejsem odborníkem na ekologii, ale myslím, že i z hlediska ekologie je nutno mít nějaký havarijní plán, to je ale dotaz spíše na jiné fórum. S pozdravem, Vít.

RE: Havarijní plán

10. Únor 2016 - 19:42 Anonym
Dobrý den, aby byl výčet kompletní, tak ještě existuje havarijní plán týkající se nakládání s látkami závadnými vodám a ten se zpracovává na základě vodního zákona podle vyhl. č. 450/2005 Sb., pokud uživatel závadných látek přesáhne limity tam uvedené. Tento typ havarijního plánu se musí předložit ke schválení příslušnému vodoprávnímu úřadu.

RE: Havarijní plán

18. Únor 2016 - 17:02 Barbora Langová
Dobrý den, ještě existuje Havarijní plán dle zákona č. 78/2004 Sb., o nakládání s geneticky modifikovanými organismy a genetickými produkty. Byť se to nevztahuje na tuto otázku, jen k doplnění.

Nabízíme Vám možnost BEZPLATNÉHO odběru e-mailového zpravodajství

Přehled příspěvků publikovaných na oborovém portálu BOZPinfo zasílaný každý pátek odpoledne

Provozovatel portálu

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i.
Jeruzalémská 1283/9
110 00 Praha 1

Sociální sítě VÚBP

facebook linkedin instagram buzzsprout twitter youtubepinterest

Kde nás najdete

X

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?
zašleme vám nové na váš e-mail