Vedoucí na pracovišti

3 příspěvky / 0 nový
Poslední
#1

Vedoucí na pracovišti

6. Duben 2015 - 18:26 Tintěra

Prosím o informaci jak to je když vedoucí opustí pracoviště .Pracujeme do večera vedoucí odchází ve dvě domu. Po jeho odchodu nikdo z vedoucích není v celé firmě přítomen není se na koho obrátit v případě problému nahlášení urazu v případě nečekané události.

RE: Vedoucí na pracovišti

5. Duben 2015 - 7:11 Václav Syrový
Paně Tintěro posílám Vám výtah z předpisu pro doly. O podobném ustanovení pro jiná odvětví nebo činnosti nevím . § 10 Inspekční služba (1) Ve všech pracovních i nepracovních směnách musí být zajištěna inspekční služba, jejíž organizaci a úkoly určí závodní dolu. Touto službou může být pověřen jen pracovník způsobilý řídit likvidaci havárie. 7) (2) Na neplynujícím neuhelném dole s jednoduchými poměry, zejména ve větrání, může inspekční služba vykonávat svoji funkci mimo důl i pro více dolů, pokud bude zajištěno a) telekomunikační spojení mezi dolem a inspekční službou, b) informování inspekční služby o situaci na dole, c) odvolání pracovníků z podzemí a přivolání inspekční služby na důl v případě havárie, d) neodkladné dopravení inspekční služby na důl v případě havárie. (3) Pokud se v podzemí neplynujícího neuhelného dolu nepracuje, může závodní dolu upustit od zajištění inspekční služby. Syrový.

RE: Vedoucí na pracovišti

6. Duben 2015 - 18:26 Norbert Chalupa
Pane Tintěro, za BOZP na pracovištích je vždy zodpovědný zaměstnavatel a je na něm, jakou formu organizace práce zvolí a koho čím pověří. Z Vašeho dotazu plyne, že pravděpodobně úplně vše v pořádku na pracovišti není. Požádejte zaměstnavatele o řešení dané situace, popř. se můžete obrátit na odborovou organizaci (je-li). Máte právo na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví, tak jako na zajištění poskytnutí první pomoci, zdravotnického materiálu atd. Vaše situace žádnou výjimkou není, bohužel.

Nabízíme Vám možnost BEZPLATNÉHO odběru e-mailového zpravodajství

Přehled příspěvků publikovaných na oborovém portálu BOZPinfo zasílaný každý pátek odpoledne

Provozovatel portálu

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i.
Jeruzalémská 1283/9
110 00 Praha 1

Sociální sítě VÚBP

facebook linkedin instagram buzzsprout twitter youtubepinterest

Kde nás najdete

X

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?
zašleme vám nové na váš e-mail