Uznání pracovního úrazu

4 příspěvky / 0 nový
Poslední
#1

Uznání pracovního úrazu

21. Září 2011 - 19:29 Dáša Bendová

Dobrý den,manžel si způsobil v zaměstnání úraz zad,kdy si  při zvedaní "cívky" zablokoval záda.Přímo k této činnosti nemá svědka,ale mistrová ho poslala k  lékaři,poněvadž nebyl schopný chůze.Takže byl uprostře směny poslán k okamžitému ošetření,které má doložené i lékařkou zprávou.Ale poněvadž nemá svědka ke konkrétní činnosti,při které se mu zranění stalo,nechce mu zaměstnavatel úraz uznat,jako pracovní.je toto možné,když má vše doložené od lékaře?

RE: RE: Uznání pracovního úrazu

21. Září 2011 - 19:29 baddy
V případě, že se jedná o běžnou pracovní činnost nebo byl-li požádán o tuto činnost nadřízeným, jedná se o pracovní úraz - náplň práce, práce na žádost zaměstnavatele.Pokud nejsou interní předpisy, které zakazují ruční manipulaci nebo školí způsob správné ruční manipulace - viděla bych to jasně na odškodnění. Rychle bych se zajímala o to, zda byl úraz zapsán a jakým způsobem.Hodně štěstí!

RE: RE: RE: Uznání pracovního úrazu

21. Září 2011 - 19:29 Norbert Chalupa
Vše co píšete je krásné, ale je tady problém ze strany zraněného a to je, že své tvrzení musí prokázat. Velkou šanci tam nevidím.

RE: Uznání pracovního úrazu

21. Září 2011 - 12:31 Norbert Chalupa
<p>Vážená paní Bendová,</p> <p>pro vašeho manžela, bohužel, nic neznamená, že od lékaře má potvrzeno, že se jedná o úraz při výkonu práce. O tom, zda se jedná o úraz pracovní, rozhoduje, na základě šetření okolností, příčin vzniku úrazu, zaměstnavatel. </p> <p>Napsáno o těchto situacích bylo již mnoho, proto se podívejte kupř. na tyto stránky : <a href="http://www.bozpinfo.cz/rady/otazky_odpovedi/poskozeni_zdravi/lekar_neuznal_PU061220.html">http://www.bozpinfo.cz/rady/otazky_odpovedi/poskozeni_zdravi/lekar_neuznal_PU061220.html</a></p>

Nabízíme Vám možnost BEZPLATNÉHO odběru e-mailového zpravodajství

Přehled příspěvků publikovaných na oborovém portálu BOZPinfo zasílaný každý pátek odpoledne

Provozovatel portálu

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i.
Jeruzalémská 1283/9
110 00 Praha 1

Sociální sítě VÚBP

facebook linkedin instagram buzzsprout twitter youtubepinterest

Kde nás najdete

X

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?
zašleme vám nové na váš e-mail