Spuštění OSHwiki – nové webové platformy spojující komunitu zainteresovaných v BOZP

OSHwiki je první webová platforma, která uživatelům umožňuje tvořit, spolupracovat a sdílet vědomosti o bezpečnosti a ochraně zdraví na pracovišti (BOZP) ve všech jazycích.

Jedná se o nový způsob, jak být on-line v kontaktu s těmi, kteří se zabývají bezpečností a ochranou zdraví na pracovišti, s cílem podpořit vládní, zaměstnavatelské a zaměstnanecké organizace při zajišťování bezpečných a zdravých pracovišť. Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (EU-OSHA) spustila OSHwiki na XX. světovém kongresu o bezpečnosti a ochraně zdraví v německém Frankfurtu, který probíhal od 24. do 27.8.2014.

Dr. Christa Sedlatscheková, ředitelka agentury EU-OSHA, vyzývá ty, kteří se zabývají bezpečností a ochranou zdraví na pracovišti, aby se stali součástí OSHwiki a přispěli k souboru znalostí o BOZP, které jsou již na platformě k dispozici.

Při příležitosti spuštění OSHwiki dr. Sedlatscheková uvedla: "Tato platforma je důležitým krokem v úsilí o zlepšování bezpečnosti a ochrany zdraví na evropských pracovištích a přináší přidanou hodnotu těm, kteří se do této činnosti zapojují na profesionální i osobní úrovni. OSHwiki umožňuje odborníkům, aby navzájem sdíleli svou práci na jednom pohodlném a praktickém místě. Mohou tak získat uznání od globální komunity zabývající se BOZP za svou odbornost a využít toho, že jejich práci bude moci posoudit širší publikum."

OSHwiki je spolehlivým zdrojem informací o BOZP, který umožňuje autorizovaným přispěvatelům rychle a snadno vytvářet a upravovat obsah. Mezi přispěvatele patří mnoho vnitrostátních organizací zabývajících se bezpečností a ochranou zdraví na pracovišti i významné výzkumné instituce. Témata téměř 300 článků, které již odborníci na BOZP na platformu vložili, zahrnují oblasti jako jsou řízení a organizace BOZP, nebezpečné látky, ergonomie, psychosociální otázky a rizikové skupiny. Cílem OSHwiki jakožto místa soustřeďujícího znalosti o BOZP je stát se hlavním zdrojem informací o bezpečnosti a ochraně zdraví, na nějž se budou obracet ti, kteří se BOZP přímo zabývají, ale i široká veřejnost.

Objevte obsah a komunitu OSHwiki tak, že platformu navštívíte na adrese http://oshwiki.eu, a sledujte další vývoj na Twitteru @EU_OSHA.

Odkazy:

Nabízíme Vám možnost BEZPLATNÉHO odběru e-mailového zpravodajství

Přehled příspěvků publikovaných na oborovém portálu BOZPinfo zasílaný každý pátek odpoledne

Provozovatel portálu

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i.
Jeruzalémská 1283/9
110 00 Praha 1

Sociální sítě VÚBP

facebook linkedin instagram buzzsprout twitter youtubepinterest

Kde nás najdete

X

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?
zašleme vám nové na váš e-mail